Välkommen till Tyska Församlingen i Malmö och södra Sverige!

 

Vi är en kristen luthersk / protestantisk församling och hör till de tyska utlandsförsamlingarna som stöds av EKD (Evangelische Kirche in Deutschland). Till skillnad från de tyskspråkiga församlingarna i Göteborg och Stockholm är vi inte del av Svenska Kyrkan, men samarbetar nära med Lunds Stift och olika församlingar inom ramen för samarbetsavtalet mellan Svenska Kyrkan och EKD.

 

Församlingen äger och driver Tyska Kyrkan på Fridhem / Erikslust i Malmö med tillbyggt församlingscenter och en prästbostad. Vi firar också gudstjänst och har olika verksamheter på tyska på flera orter runt om i Skåne och Blekinge, i samarbete med Svenska Kyrkans lokala församlingar. 

 

Tyska Församlingen är öppen för alla nationaliteter och konfessioner och främjar den fredliga dialogen med alla religioner, livsåskådningar och bekännelser.

 

Vi förstår alla tyska och många av oss talar svenska - de flesta flytande. Många av våra medlemmar har kommit till Sverige för att leva här och kallar nu Sverige sitt hem. Men vi är också öppna för turister, expats och alla som är intresserade av det tyska språket, traditioner, kulturen och den kristna religionen.

 

Vill du veta mer? Vi ser fram emot att höra från dig på svenska, engelska eller tyska.